Nuori, kaunis ja kuollut

Nuori, kaunis ja kuollut

Buchbeschreibung

Poliisidekkarien uudelleen löydetty klassikko.

Vuoden johtolanka -palkinnon 1988 voittaneen Tammelin-sarjan avausosa maalaa tarkkanäköistä kuvaa 1980-luvun Helsingistä ja sen poliisiyhteisöstä.

Heinäkuisessa Kalliossa värehtii helle ja kuppiloiden terassit ovat pullollaan lomailijoita. Heidän joukossaan aikaa tappaa myös toimitusjohtajan nuori edustusvaimo. Vain muutamaa tuntia myöhemmin vaimo löydetään kuolleena hulppean kotitalonsa autotallista Marjaniemestä. Kaikki todisteet viittaavat huoltomieheen, jonka on nähty poistuvan talosta vain hetkeä ennen murhaa, mutta komisario Armas Tammelinin intuitio väittää itsepintaisesti muuta. Voiko sydäninfarktista toipuva Tammelin luottaa vaistoonsa? Entä löytyykö oikea syyllinen ennen kuin murhasta tuomitaan väärä mies?

Paul-Erik Haataja (s. 1944) on Kiuruvedellä syntynyt valokuvaaja ja kirjailija, joka tunnetaan erityisesti Tammelin-dekkareistaan. Haatajan kirjoille on ominaista letkeä huumori, yhteiskunnallinen ote ja henkilöhahmot, jotka edustavat tavallisia ihmisiä inhimillisine heikkouksineen.

Finnisch