Buchcover für Wendigons förbannelse (Andra boken i Monstrumologen-serien)

Wendigons förbannelse (Andra boken i Monstrumologen-serien)

Buchbeschreibung

Andra boken i Monstrumologen-serien

Sent på kvällen dyker en kvinna upp hemma hos Monstrumologen. Hon bönar och ber doktorn om hjälp. Hennes make John Chanler är spårlöst försvunnen i den kanadensiska vildmarken, dit han begett sig på jakt efter en mytomspunnen, fruktad, livsfarlig varelse: Wendigon.

Doktor Warthrop anser att Wendigons förbannelse är ren vidskeplighet, men han och Will Henry beger sig ändå ut i marker- na för att leta efter doktorns försvunne vän.

Och även om de är så säkra på sin sak beträffande Wendigon-myten, ställs de snart inför frågan: Vad är det som härjar i dessa skogar? Och vad har John Chanler egentligen råkat ut för?

Wendigons förbannelse är den andra boken i den hyllade Monstrumologen-serien, som kombinerar H. P. Lovecrafts viktorianska skräckteman med Rick Riordans berättarförmåga.

RICK YANCEY är den amerikanska författaren bakom de storsäljande Monstrumologen- och Den femte vågen-serierna. Rick Yanceys böcker har kommit ut på över 20 språk och har vunnit en rad priser runt om i världen. Wendigons förbannelse är den andra boken i den hyllade Monstrumologen-serien. Filmen The 5th Wave gick upp på svenska biografer våren 2016.

Lovord över Monstrumologen:

»Kan mycket väl vara årets bästa skräckroman.« | Booklist

»Oj oj oj, vilken överraskning! Om ni vill ha en läskig bok rekommenderar jag starkt att ni skaffar denna!« | Boktycke

»En fulländad skräckroman. Det dryper av obehagliga detaljer och monstren är verkligen fasansfulla...« | Johannas Deckarhörna

»Som om Dickens En julsaga och Shelleys Frankenstein fått ett barn tillsammans. En oemotståndlig tribut till genren som charmar mig totalt.« | Bokhuset

»Boken har en krypande, mörk stämning och Rick Yancey är en fenomenal författare. Jag kommer definitivt att läsa de resterande delarna!« | I Heart Fantasy

»Handlingen är väldigt fascinerande och jag älskade hela monsterbiten. Rekommenderas varmt.« | Petras Bokblogg

»Gotisk skräck när den är som bäst. Fantastisk läsning!« | Voya

Autor oder AutorinRick Yancey