Niklas. Niklas var Åsneprinsen, tänker Stella. Det är ingen förklaring till vad som hänt, men kanske är det lite av en tröst...
Allt började på torsdagen när Niklas hade födelsedagsbjudning. Dagen därpå skulle Stella och kompisgänget ha fest i skidstugan, men något kändes märkligt, allt var liksom annorlunda efter gårdagen. Det var inte bara det att Stella hade kyssts med Göran. Niklas hade dessutom varit försvunnen i några timmar och ett oroligt filter låg som ett täcke över tillvaron. Vad var det egentligen som hade hänt Niklas? Och varför slutar festen i skidstugan med en skogsjakt där Stella tvingas omvärdera allt?
Å​sneprinsen ​gavs ut första gången 1964. Det är ett intensivt och drabbande drama om vänskap, makt och kärlek, men kanske framför allt en historia om vad som händer när man vågar se bortom ytan. Inger Brattström, född 1920, var en svensk barn- och ungdomsboksboksförfattare. Hon debuterade som blott nittonåring och hann fram till sin död 2018 skriva över 80 böcker. Hon är flitigt översatt och har även tilldelats flera priser, bland annat Nils Holgersson-plaketten 1967 och Astrid Lindgren-priset 1982.
Show more