Sandhamn, augusti 1983: En båt tillhörande en kinesisk affärsman återfinns drivande ute på fritt vatten med blodspår på däck och tecken på en våldsam kamp.

Kalmar, juni 2006: En medvetslös man tas in på Kalmar lasarett för vad som misstänks vara en svår matförgiftning. Den unge läkaren Jesper Varsi tar tillfället i akt och lägger beslag på mannens exklusiva ägodelar. Varsis nya liv i lyx är perfekt ända tills den dag en person vid namn Belveder hör av sig ...

Kalmar, juni 2007: Ett manslik påträffas och dödsorsaken rubriceras som självmord. Kroppen är täckt med en geléartad och ammoniakluktande hinna – likvax – som normalt endast förekommer när kroppens förruttnelseprocess har inletts under vatten. När rättsmedicinaren David Lagerqvist och hans doktorand Tomako Tamura börjar nysta härvan inser de att den är betydligt mer komplex och farlig än man hade kunnat föreställa sig.

”Adipocere ”är Kalmarläkaren Per Källéns fjärde och fristående thriller i serien om rättsmedicinaren David Lagerqvist. En tät thriller om hur lögner, bedrägerier och längtan efter rikedom kan förstöra allt.

Show more