Bibi på ferie. En lille piges liv
  
Share this book    
Bibis morfar er desværre død og skal begraves. Da det kommer frem, at godsets forvalter, grevens nære ven og fortrolige, bedragerisk har bortødslet godsets kapital, må Bibis mormor forlade godset, og Bibi kan se frem til ikke at arve noget. Alligevel er det tid til eventyr, da Bibi og veninderne tager på en cykeltur rundt i Jylland. Nu kan alt ske ...
Bogen er skrevet i og med samtidens sprog og retskrivning.
Karin Michaëlis (1872-1950) var en af sin tids bedst kendte danske forfattere nationalt såvel som internationalt. Igennem hele sit forfatterskab kredser hun tematisk om kvindeundertrykkelse og pigers og kvinders psykologi og seksualitet. Som ung rejste hun til København, hvor hun kom ind i det litterære miljø omkring Georg Brandes. Under besættelsen måtte Karin Michaëlis bosætte sig i USA på grund af sin mangeårige indsats for tyske forfattere på flugt fra nazismen, heriblandt Bertolt Brecht.
Ungpigeromanerne om Bibi kom i syv bind mellem 1929-39 og blev en stor international succes. Bibi er en stationsforstanders datter og vokser op uden mor. Hun er en idealistisk drengepige, der rejser gratis med statsbanerne og kæmper for dyrenes sag. Bibi-serien er illusteret af Hedwig Collin.
Show more