Døden kom til helligtrekonger
    
Share this book    
"Døden kom til helligtrekonger" er den sidste bog Jørgen Thorgaard nåede at skrive i serien om højtidshenrettelser før sin alt for tidlige død.
I denne festlige, vittige, alvorlige og spændende bog møder vi for sidste gang hjælpepræsten Jonas Ottesen, et skrøbeligt kar i Herrens tjeneste, et menneske på godt og ondt.
Han indvikles som så ofte før i et morddrama, som han med bistand fra sin tro hjælper, graveren Vagn Brændekilde, opklarer.
Og vi møder folk fra byen, Elmerup, som med tiden næsten er blevet som gamle bekendte – frisøren, brugsuddeleren, præsten og mange andre, der hører med til de fængslende historier om Jonas Ottesen.
Jørgen Thorgaard (1939-1992) var forfatter, teolog, foredragsholder og TV-vært. Fra 1965 til 1979 var han sognepræst ved Osted Kirke, men han måtte ofte tage orlov for også at passe sit job i Danmarks Radio. Som forfatter har Jørgen Thorgaard især skrevet romaner og krimier, men han har også bidraget til bøger om religion og dansk politik. "Døden kom til helligtrekonger" er fjerde og sidste del i serien om den halvalkoholiserede hjælpepræst Jonas Ottesen, som opklarer en række mord, der følger de kirkelige højtider.
Show more