Danmark under den anden verdenskrig. Bind 3
  
Share this book    
"Det er aldrig mørkere end i timen før daggry...
Det måtte enhver, som ikke gjorde fælles sag med de nazistisk-fascistisk-japanske erobrere, og som ikke var blind af frygt, trøste sig med i 1942; for mørkt så det ud."
Børge Outze var en af de største skikkelser inden for den illegale danske presse under anden verdenskrig og forblev en stor autoritet på området om Danmark under besættelsen. Hans fire bind om Danmark under anden verdenskrig belyser krigen fra mange forskellige sider.
Tredje bind fortæller blandt andet om drengesabotørerne i Churchillgruppen fra Aalborg, der med deres sabotageaktioner og unge alder inspirerede modstandsgrupper over hele landet og endda blev berømte i udlandet, om danske satiretegninger af nazisterne og deres betydning for befolkningens moral samt om den nazistiske krigsforbryder Werner Bests tidlige interesse for Danmark. Børge Outze (1912-1980) var en af de mest indflydelsesrige personer for den danske avispresse under og efter 2. verdenskrig. Som journalist, debattør og modstandsmand stiftede han under besættelsen den illegale modstandsavis, der senere skulle blive til Dagbladet Information. Outze udviste allerede som militærnægter i sin ungdom den oprørske natur, der også var karakteristisk for hans journalistiske arbejde. Indtil sin død virkede han i 35 år som redaktør for Information, hvor én mission gennemsyrede hans arbejde - altid at være kritisk overfor magthaverne.
Show more