”Egils papir” af Jørgen Børglum Larsen er en samling noveller fra nutidens Nordjylland om en gruppe mennesker, der på forskelligvis ser på deres tilværelse og hvordan den har udviklet sig og skriver om det.
”Papir er sådan et skrøbeligt materiale. Derfor har det passet mig sådan. Sartere end noget anet af betydning. Papir er menneskets svageste materiale, og derfor valgte jeg det som mit. Og vi skriver det vigtigste, vi ved om, på papir. Den lille piges første, skæve bogstaver: >>FAR<<, >>MOR<<. Siden brevet fra sommerlejren. Og kærestebrevene. Nå, ingen skiver vel længere den slags. Ansøgninger, lånedokumenter, finansloven. Det hele står på papir. Og så har jeg allerede længe vidst, at papir ikke dur, fordi det kan krølles sammen og stoppes i ovnen. Det er det, jeg har set og alligevel ikke vil finde mig i.”
Jørgen Børglum Larsen (f. 1950) er en dansk forfatter og sognepræst. Jørgen Børglum Larsens forfatterskab beskæftiger sig med mødet mellem mennesker, virkelighed og mulighed, kærlighed og smerte, og gerne med Hjørringegnens barndomslandskab som kulisse for fortællingerne.
Show more