Faldskærmchef fra Børglum Kloster
  
Share this book    
"Eftersøgt Mand retter Revolverskud mod Politi og dræbes i Lejlighed paa Østerbro. Den eftersøgte havde drevet illegal Virksomhed."
I september 1942 dræbte dansk politi en ung mand med 12 pistolskud. Den dræbte var englændernes "Chief Organizer in the Field" og var blevet sendt over for at arbejde på Danmarks Befrielse.
Christian Michael Rottbøll var under besættelsen S.O.E.’s første faldskærmschef i Danmark. Han faldt i en alder af kun 25 år, men havde forinden nået at sætte et kraftigt fingeraftryk på modstandsarbejdet.
Denne biografi skildrer mennesket og patrioten Christian Michael Rottbølls korte men eventyrlige liv. Fra hans barndom og ungdom som godsejersøn på Børglum Kloster over deltagelsen i Den Finske Vinterkrig 1939-40 til arbejdet som S.O.E.- chef i Danmark.
"Et smukt og helstøbt værk, der rækker stafetten videre til nye generationer – en både smuk og sober hyldest til et på alle måder modigt og uselvisk menneske." – Weekendavisen
"Et underspillet drama om et højst usædvanligt menneske med et højst usædvanligt liv." – Politiken Klaus Skot-Hansen (f. 1935) er en dansk forfatter og jurist. Han har blandt andet skrevet bogen "Faldskærmschef fra Børglum Kloster" om patrioten og modstandsmanden Christian Michael Rotbøll.
Show more