Farväl, min älskling
  
Share this book    
»Raymond Chandler är mästaren.« | The New York Times
Utan spår söker privatdetektiven Philip Marlowe en ung kvinna som försvunnit i Los Angeles. Samtidigt inträffar ett brutalt mord på nattklubben Florian’s. Snart står det klart att de båda händelserna hänger samman, och Marlowe kastas in i en väv av korruption och skoningslöst våld.
Farväl, min älskling från 1940 utspelar sig i Bay City – en fiktiv del av Santa Monica, som ännu präglas av den stora depressionen under trettiotalet – och är den andra boken om den cyniske privatspanaren Philip Marlowe. En bourbondränkt kriminalroman, präglad av Chandlers svarta humor, som leder rakt in i den undre världens djupaste vrår, rakt in i den rasism som präglade och fortfarande präglar det amerikanska samhället.
RAYMOND CHANDLER [1888–1959] är den amerikanska deckartraditionens verklige gigant, beundrad av litterära ikoner som Ian Fleming, Evelyn Waugh, J. G. Ballard och Haruki Murakami. Flera av hans romaner har filmatiserats och blivit odödliga klassiker på egen hand. Den stora sömnen och Farväl, min älskling inleder Modernistas satsning på en nyutgivning av Raymond Chandlers klassiska böcker om Philip Marlowe.
»Philip Marlowe förblir arketypen för den urbana detektiven.« | Los Angeles Times
»Raymond Chandler uppfann ett nytt sätt att tala om Amerika, och Amerika har aldrig varit sig likt sedan dess.« | Paul Auster
»Oj, vad detta håller. Språket, stämningen, skärpan.« | Jan Gradvall, DI
»En författare med en ovanlig, och kanske ofrivillig, förmåga att fånga det moderna samhällets alla paradoxer.« | Mattias Hagberg, Göterborgs-Posten
Show more