Pelle vokser op i et arbejderhjem i Brønshøj i efterkrigstidens Danmark. I hans familie er der ikke tradition for, at man går i gymnasiet eller på universitetet, men ikke desto mindre er det den vej, Pelle vælger. Det tredje og sidste bind i trilogien fortæller om Pelles liv i år 1987, 1992, 1997 og 2002.
Pelle har fundet kærligheden med en ny kvinde og er flyttet til et parcelhuskvarter i Buddinge. Han stopper som gymnasielærer for i stedet af drive sin egen konsulentvirksomhed. Vi følger også Pelles svære opgør med sin egen fortid, da hans far ligger for døden. Og vi får indblik i hans tanker om hans egen død, hvilke opstår i kølvandet på afskeden fra arbejdsmarkedet og tabet af en gammel ven.
Gennem Pelle oplever vi de store samfundsomvæltninger, da Sovjetunionen går i opløsning, og verden pludselig ser helt anderledes ud. Arne Herløv Petersen (f. 1943) er en dansk forfatter og oversætter. Han er uddannet cand.phil. i historie og arbejdede i mange år som journalist. Arne Herløv debuterede i 1962 med digtsamlingen ”Digte” og har efterfølgende udgivet en perlerække af digtsamlinger, novellesamlinger og romaner.
Show more