Byen er så stor, at den dækker landet fra kyst til kyst. Den udgøres af Kvarterer, hvor folk bor efter præferencer. I Centeret bor folk, som kun tænker på effektivitet, i Colour skifter gaderne farver og mønstre alt efter, hvem der færdes der, i Drømmeland er der kun mennesker, når de sover, mens der i Sound kun bor de personer, der ikke kan tåle støj. Da en af Centerets chefer forsvinder, hyres fribytteren Stark til at eftersøge hans færden. Eftersøgningen udvikler sig til en dramatisk jagt i en verden, hvor fortid og fremtid, virkelighed og drømme blandes sammen.
”Fremad, kun fremad" er en dragende spændingsroman, der i et science fiction-univers konstant vender logikken på hovedet og får læseren til at sidde på kanten af stolen fra begyndelse til slutning.
Michael Marshall Smith (f. 1965) er en amerikansk fantasy- og science fictionforfatter. Han er uddannet i filosofi og statskundskab ved King’s College-universitetet i Cambridge i England. Under pseudonymet Michael Rutger, begyndte han at skrive og performe comedy-materiale til BBC’s radio 4 til serien "And Now in Colour" som senere er blevet beskrevet som et kulthit. Under eget navn udgav Smith sin første novelle i 1991, som han vandt British Fantasy Award for. Tre år senere udkom hans første roman "Only Forward" - "Fremad, kun fremad" på dansk - som høstede stor anerkendelse blandt anmelderne og vandt flere priser. Flere af Smiths manuskripter er solgt til produktionsselskabet DreamWorks, der er ejet af den amerikanske succesinstruktør Steven Spielberg.
Show more