"Og min mindste broder, der altid havde lignet et blegt englebarn med korte, hvide lokker som en glorie om hovedet, blev en aften af far båret op i det lille værelse på loftet, der var beklædt med hvide lagner. Jeg så, da far holdt ham i sine arme, da han var stiv som en træfigur. Og jeg så, at tårerne uophørligt og stille piblede ned over fars kinder og ned på den lille hvide krop i hans favn."
Forfatter og maler Elisabeth Bergstrand-Poulsen udgav sine erindringer med navnet "Høg, laan mig dine Vinger" i skæret af 2. verdenskrig. Velvidende at hendes egne minder blegnede i forhold til den katastrofe, verden bevidnede, nedfældede hun sine personlige glæder og sorger for at bevare sine egne skatte, mens verden brændte omkring hende.
Elisabeth Bergstrand Poulsen (1887-1955) var en svensk forfatter og maler, der flyttede til Danmark i 1917, efter hun giftede sig med den danske billedhugger Axel Poulsen. Det smålandske bondelivs traditioner går igen i Elisabeth Bergstrand-Poulsens romaner, der ofte er skrevet i legendeform.
Show more