Havets dronning
  
Share this book    
Pigen Grace O’Mally blev født ind i en irsk adelsfamilie i 1530. I dag kender ethvert irsk barn hendes navn, for hendes skæbne er blevet en del af det stof, som den irske selvforståelse er gjort af.
I "Havet dronning" møder vi Grace O’Mally, som på ingen måde opfører sig som det forventes af en kvinde i 1600-tallet. I stedet følger hun sine egne veje. Blandt andet sejler hun i 25 år som kaptajn på et piratskab og hævner blodtørstigt drabet af sin elskede. Da hendes slægtninge bliver taget til fange af den engelske dronning Elizabeth, tøver Grace ikke med at sejle til England og konfrontere datidens mest magtfulde kvinde.

Franjo Terharts historiske roman "Havets dronning" er et spændende møde med en højst usædvanlig kvinde, som irerne stadig elsker for hendes rolle som piratkaptajn, klanoverhoved, mor og forkæmper imod den engelske overmagt. Franz-Josef Terhart (f. 1954) er en tysk forfatter. Han har skrevet en lang række bøger for både børn og voksne og flere af dem er oversat til andre sprog. På dansk er udkommet "Havets dronning" fra 1991.
Show more