Hundedage
  
Share this book    
”Humoristiske, småsnakkende og velskrevne historier om livet med hund i en lille skånsk landsby ... Det er en velfortalt historie med megen humor og mange reflektioner over forholdet mellem dyr og deres mennesker”. Per Månson, lektør
Per Lau Jensen begyndte at nedskrive sine oplevelser, mest af alt fordi han ikke kunne lade være, og fordi han havde tid. Primært situationer, hvor schæferen så ud, som om han ville sige noget. Det foregår i det skånske, i området, hvor den svenske konge en gang for 350 år siden mistede sin ”kiksekasse”. Der bor Per Lau Jensen i et gammelt krageslot sammen med Schæferen.
Udover hund og mand medvirker en sværvægtsweiler med sin træner, et par skånske sabelkatte, apotekerens Ingrid, ægteparret Jönsson, en bande alliker fra Blekinge, et større antal grovspurve, et par balladebolde, en bister boxer, en uroschæfer, Polispoul og mange andre.
Hundedage foregår i Skåne, men samtidig er det en fortryllet parallelverden, hvor alt kan ske, hvor hjemløse hunde ikke behøver at gå hus forbi, og hvor kreditkortet kan finde på at tage ordet. Det er en verden, som et rutineliv blandt normalforbrugere kun sjældent giver adgang til.
LEKTØRUDTALELSE
Det er en velfortalt historie med megen humor og mange reflektioner over forholdet mellem dyr og deres mennesker. Der er en lang tradition for talende og filosoferende hunde i dansk litteratur fra Storm P.s Grog over Thomas Windings historier om Mester, som Bølleschæferen kan være en voksenpendant til. Samlet konklusion: Humoristiske, småsnakkende og velskrevne historier om livet med hund i en lille skånsk landsby.” - Lektør: Per Månson
OM FORFATTEREN
Per Lau Jensen er født det år, transisterradioen så dagens lys, og hvor McDonald blev grundlagt den 7. maj, hen under aften, 1954. Voksede op i Holte i et pænt middelklassehjem. Var bybud hos boghandleren, ansat på et autoværksted, nattevægter, sanitør, lastbilchauffør og sejlede med Søværnet. En overgang racerkører. Uddannet som statsaut. ejendomsmægler. Har haft lederstilinger og været selvstændig inden for ejendomshandel og byggeri. Siden januar 2008 bosat i det nordøstlige skåne, i det gamle grænseland mellem Danmark og Sverige .Skrev til skuffen i 25 år, siden udgivet spændingsromanerne Når ulve jager, i 2009 og De døde ulves sang, 2012. Har skrevet artikler om fluefiskeri, hunde, historie, motorcykler og vintage cars, specielt Jaguar og Mercedes.
Show more