Kold marv
  
En svimlende beretning om vovehalsene i det amerikanske rumprojekts første, farlige år. Om testpiloterne og astronauterne, som efter nattens druk, hor og biljagter sætter sig bag raketflyets styrepind – og havarerer, eksploderer... eller sætter ny højderekord! Om piloternes koner, der skal leve med angsten. Om pressen, der svælger ligeligt over katastrofe og succes. Om det stof, der gør en pilot til en mand og en astronaut til en helt – kold marv.
”Kold marv” blev filmatiseret i 1983 med titlen ”The Right Stuff” (på dansk ”Mænd af den rette støbning”). Filmen vandt fire Academy Awards og fortæller historien om de banebrydende Mercury astronauter Shepard, Grissom, Glen, Carpenter, Schirra, Cooper og Slayton, de første amerikanere, som, ti år efter at testpiloten Chuck Yaeger brød lydmuren, sætter nye højde- og fartrekorder i primitive rumfartøjer.
”Tom Wolfe er toppen blandt USAs forfattere” - Kristeligt Dagblad Tom Wolfe (f. 1931) var en af pionererne inden for den såkaldte new journalism, men han er ikke mindre kendt for sine romaner, hvor han med eminent satire spidder den moralske hulhed bag den amerikanske pengekultur. På dansk er bl.a. udkommet ”Kold marv”, ”På krogen” ”En stor mand” og ikke mindst hans største succes, bestsellerromanen ”Forfængelighedens bål”, der har fået status som en moderne klassiker.
Show more