”Angsten føles uudholdelig, og jeg vågner. I samme øjeblik ser jeg Alicias ansigt, som hun så ud for mere end 30 år siden. Hun smiler sørgmodigt, og jeg siger noget, som kunne have ændret alt dengang. I stedet sidder jeg her, en halvfordrukken pensionist i en billig berlinerlejlighed med udsigt til en baggård i en by, der stinker af gammel krig."
"Krigens barn" er en selvbiografisk roman om Niels Peter Juel Larsens evindelige kamp for at overkomme traumet over, at hans far blev henrettet som modstandsmand under besættelsen. Bogen fortæller om den sorg, angst og skyld, der har spændt ben for ham gennem hele hans ungdom og voksenliv og gjort det svært at stole på andre mennesker og binde sig til dem.
"Medrivende og rystende roman om den tyske besættelse" Litteratursiden april 2018 Niels Peter Juel Larsen (f. 1942) er mag.art. i litteraturvidenskab og har i en årrække arbejdet som journalist på Danmarks Radio. I 1985 forlod han Danmarks Radio og flyttede til Berlin, hvor han siden har levet som forfatter, journalist og reporter.
Show more