Skotlantilainen kenraali Macbeth on palaamassa voitokkaasta taistelusta, kun hän kohtaa kolme noitaa. Noidat ennustavat, että Macbethistä tulee kuningas. Macbeth ei ensin usko noitien puheita. Pian kuningas Duncan kuitenkin nostaa Macbethin Cawdorin kreiviksi.
Macbeth alkaa suunnitella kuningas Duncanin murhaa – ja vallasta hurmaantunut Macbeth on valmis surmaamaan kaikki, jotka astuvat hänen suunnitelmiensa eteen.
”Macbeth” on yksi William Shakespearen rakastetuimpia näytelmiä. Vallanhimoa ja moraalisia kysymyksiä käsittelevä tragedia ei ole menettänyt viehätysvoimaansa edes neljässä sadassa vuodessa. William Shakespeare (1564–1616) oli englantilainen näytelmäkirjailija. Shakespeare jätti jälkeensä 37 näytelmää ja runsain määrin runoja. Hänen tunnetuimpia näytelmiään ovat ”Romeo ja Julia”, ”Hamlet”, ”Macbeth” ja ”Othello”. rnrnShakespearen uskotaan työskennelleen myös näyttelijänä. Osa tutkijoista on kyseenalaistanut, kirjoittiko Shakespeare teoksensa yksin vai oliko asialla kokonainen teatteriryhmä.
Show more