Med hjælp fra England. Special Operations Executive og den danske modstandskamp 1943-45. Bind 2
  
Share this book    
Med ordende ”And now set Europe ablaze!” skød Winston Churchill i 1940 den tophemmelige engelske sabotageorganisation Special Operations Executives, SOE, i gang. SOE skulle opmuntre og assistere modstandsbevægelserne i de besatte lande i Europa, så fjenden kunne bekæmpes indefra.
Knud J.V. Jespersen har fået adgang til de nyåbnede engelske arkiver om SOE og bringer for første gang historien om den danske modstandsbevægelse set fra et engelsk perspektiv.
Bind 2 starter efter de dramatiske begivenheder omkring Augustoprøret i 1943, der skildres i bind 1. Herefter blev stemningen langt mere fjendtlig mellem danskerne og den tyske besættelsesmagt. Danskernes sabotagearbejde blev mere organiseret og omfangsrigt, mens tyskerne terroriserede den danske befolkning langt værre end før med clearingmord og aktioner mod de danske jøder. Vi hører, hvordan den danske modstandskamp hjalp englænderne med at slå tyskerne, og hvordan de mest fremtrædende modstandsfolk oplevedes fra England. Knud Jesper Vinggård Jespersen er en dansk historier og professor ved Syddansk Universitet, som har udgivet en lang række bøger om dansk historie. Han er blandt andet medlem af Det kongelige danske Selskab for Fædrelandets historie og Videnskabernes Selskab. Knud J.V. Jespersen har modtaget en række hædersbevisninger, heriblandt udnævnelsen til Kommandør af 1. grad af Dannebrog.
Show more