Orvoksi jäänyt Jacob Faithful kasvoi ja varttui vaatimattomissa oloissa Lontoossa Thamesin varrella. Elämä vei hänet laivaston mukana maailmalle, mutta nyt Jacob on palannut takaisin kotikonnuilleen. Joen varressa häntä odottavat vanhat tuttavat. Jacob auttaa ystäviään, sopii vanhoja kaunoja ja joutuu jännittäviin seikkailuihin. Myös rakkautta on ilmassa.

Itsenäisyyttä kaipaava Jacob saa nyt elantonsa kyytisoutajana joella. Kyytisoutajan työ alkaa kuitenkin tuntua yksitoikkoiselta. Olisikohan muita vaihtoehtoja? Kohtalo puuttuu peliin, kun Jacob värvätään vasten tahtoaan Immortalite-sotalaivan miehistöön. Jännittävä meriseikkailu voi alkaa!

”Merimiehenä ja herrana" on Jacob Faithfulista kertovan seikkailutrilogian viimeinen osa.
Frederick Marryat (1792‒1848) oli kirjailija ja Britannian kuninkaallisen laivaston virkamies, jota voidaan pitää yhtenä meritarinoiden edelläkävijöistä. Romaanien lisäksi hän kirjoitti myös lyhyempiä meritarinoita kuten novelleja, näytelmiä, esseitä ja matkajournalismia. Marryat myös kehitti laajasti käytössä olevan merenkulun liputusjärjestelmän, joka on nimetty hänen mukaansa Marryatin koodiksi.
Show more