Till sist kliver hon av motorcykeln och går fram till stupet. Hon tar fram en pennkniv, ser ut över ravinen, sedan skär hon sig i vänsterhanden, ett långt snitt så att blodet snabbt färgar hela handflatan.
Du ska göra det. Det är nu det börjar.

Nina har fått se sin mor krossas och i hela sitt unga liv har hon befunnit sig i underläge. Nu slår hon tillbaka, med Ulrike Meinhof som förebild. Hon har en personlig hämnd att utkräva, men det är mer än så Snart står polisen inför en rad mordfall där det privata och det politiska oupplösligt tycks glida in i varandra.

Med pocketvolymen av Jag vill ha hela världen! fick Fredrik Ekelund många nya läsare. Nu återkommer han med en känsloladdad och fränt realistisk roman, med handlingen förlagd till båda sidor av sundet: Malmö och Köpenhamn. Det är en berättelse med starka spänningselement men också med samma inlevelse i svenskt liv av idag och med samma fint uppfångade dialoger som i hans tidigare romaner.

Fredrik Ekelund (f. 1953, bosatt i Malmö) debuterade 1984 med romanen Stuv Malmö, kom! och har därefter givit ut två diktsamlingar (Självgeografi, 1991, och Livsöppet, 1995) och två romaner (Taxi sju-två bland drömmare och dårar, 1993, och Jag vill ha hela världen!, 1996).


Show more