”"Nej," afbrød Felix. Han var lige ved at blive sur.
"Jeg har ikke lyst til flere farlige eventyr nu, Sne. Jeg har allerede brudt ind på et bibliotek, hvor jeg blev omringet og angrebet af gnomer. Jeg var tæt på at blive fanget af politiet... og jeg blev næsten mast i et rør og var ved at drukne i en kloak. Nu vil jeg ikke mere. Jeg er altså kun 10 år gammel, og måske burde du for en gangs skyld lytte til din mor og far..."
Julen ser ud til at være ødelagt for Felix. Mors og Fars arbejdsplads er gået konkurs, så i år er der ikke engang råd til et juletræ. I skolen bliver han drillet af klassens bølle, Esben, og derhjemme tager hans storesøster Trine over. Men en nat ligger der en lillebitte nissehue i hans seng, og da han tager den på, skrumper han til nissestørrelse! Nu møder han nissepigen Sne, som har brug for hans hjælp i kampen mod nissernes ærkefjender, gnomerne...
"Nissernes hemmelige verden" består af 24 kapitler – ét for hver dag op til jul. Bogen er velegnet til højtlæsning eller selvstændig læsning for børn fra 4. klasse. Ry Kristensen (f. 1978) er en dansk børnebogsforfatter og folkeskolelærer. Han debuterede som forfatter i 2014 med julekalenderbogen "Nissernes hemmelige verden. Den grønne hue". Siden er det blevet til flere spændende børnebøger i fantasygenren.
Show more