Officerens datter
  
Share this book    
Da Tyskland invaderer Polen i 1939, befinder Marta og hendes spejdertrop sig på et meget prekært sted, tæt på grænsen, og det eneste hendes far kan finde på, er at sørge for at hun straks bliver bragt i sikkerhed i et kloster langt fra Warszawa.
Hvad faderen naturligvis ikke havde drømt om, er, at intet sted i Polen er sikkert, og da slet ikke for datteren af en officer.
Der går ikke mange måneder, før Hitlers nye "ven", Stalin, begynder at sende potentielle modstandere i arbejdslejr, og kan man ikke få fat i officeren, må man nøjes med datteren.
Det bliver for Marta og de venner, hun får i arbejdslejren i Sibirien, begyndelsen til fem forfærdelige år, hvor eneste chance for overlevelse afhænger af sammenhold og en overmåde stærk selvopholdelsesdrift. Fra arbejdslejren går turen over et landbrugskollektiv til flygtningelejre i Iran, og der møder Marta sin skæbne i form af en charmerende iransk læge og en polsk løjtnant.
"En velskrevet og spændende psykologisk roman" - Bibliotekernes lektørudtalelse
"Dem der kan lide en troværdig skæbneberetning kan trygt kaster sig over "Officerens Datter"." - Politiken Zina Rohan (f. 1946) er en prisbelønnet britisk forfatterinde. Hun har udgivet en række roste historiske romaner. "Officerens datter" er den første i dansk oversættelse.
Show more