Prodigy
  
Share this book    
»Marie Lu bevisar att bok två inte behöver spela andrafiolen. Prodigy är en ren njutning att läsa.« | LOS ANGELES TIMES
»Gör plats i kalendern och unna dig lyxen att läsa Prodigy under en eller två långa lässtunder. Du kommer att bli omtumlad!« | THE NEW YORK JOURNAL OF BOOKS
En vecka har gått sedan June och Day med nöd och näppe lyckades fly från Los Angeles och Republiken med livet i behåll. Day antas vara död efter att ha förlorat sin bror till en avrättningspatrull som trodde att det i själva verket var honom de tog livet av. June är nu Republikens mest eftersökta förrädare.
Desperata efter hjälp vänder sig June och Day till Patrioterna - en rebellgrupp som vigt sina liv åt att få Republiken på fall. Men går det att lita på Patrioterna? Eller har de själva, utan att inse det, blivit brickor i det mest skrämmande av politiska spel?
Prodigy är den efterlängtade uppföljaren till Legend, och den andra delen i Marie Lus dystopiska trilogi - som avslutas med Champion.
MARIE LU [född 1984] är en amerikansk författare som har fått ett stort internationellt genombrott med sin debutroman Legend, den första delen i en serie dystopiska science fiction-romaner. Legend har sålts till 26 länder och blev en New York Times bestseller. Filmversionen av boken kommer att produceras av teamet bakom TV-serien Twilight.
Om Marie Lus »Legend«-trilogi:
»Legend inte bara överlever hypen, den förtjänar den.« | THE NEW YORK TIMES
»Marie Lu satsar på en sjudande intrig i uppföljaren till Legend. Det är tätt och skarpsinnigt.« | STARRED REVIEW, PUBLISHERS WEEKLY
»Välskrivet och ypperligt genomfört.« | ENTERTAINMENT WEEKLY
Show more