Saippuaprinsessa
  
Share this book    

Ylhäiseen kaupunkitaloon Helsingin Kasarmitorin laitaan saapuu outo kirje. Rahavaikeuksissa kamppailevan paroniperheen niskoille ollaan työntämässä tuntematon orpotyttö.
Leskiparonitar Eva Magdalena Ekestolpe vastustaa ylimääräistä vaivaa. Nuori paroni Mauritz ärtyy uudesta taakasta. Hänellä on kylliksi huolta isävainajan velkojen maksamisessa.
Ulrika Rutenfeltistä huhutaan, että hänen vanhempansa olivat omituisia ja kasvatuksensa epäsovinnainen. Epäluuloa tosin pehmentävät huhut Ulrikan suunnattomasta omaisuudesta mutta sekin on peräisin saippuakaupasta.
Vain paroni Mauritzin morsian Viktoria von Sperling tietää, että perijätär on tarkoitettu hänen hurmaavalle hulttioveljelleen Hermanille.

Mauritz Ekestolpe aivasti. Eilinen väsymys ja särky vihloivat taas jäseniä.
Miksi Strömmer luulee, että rikkaassa Kiiholmassa pidettäisiin taitamatonta ajuria? Kai he ovat siellä palkanneet mitä parasta on saatavilla.
Niin. Jaha, vauhtia elikot että saadaan Kemiön mestari kiinni!
Strömmer ponkaisi kuskipukille liioitellun voimakkaasti ja paukautti piiskaa vastoin tapojaan. Liikkeelle lähdettiin yllättävän nopeasti, paroni ja Ulrika-neiti heilahtivat taaksepäin taljoille.
Reki syöksyi sillalle, heilahti ensin vasemmalle, sitten takaisin ja kaatui oikealle kyljelleen. Mauritz Ekestolpe lennähti ilmaan, kouraisi reen laitaa ja putosi sillan alle mustaan virtaan.

Show more