Sylvi on nuorena orvoksi jäänyt 18-vuotias nainen. Hänen holhoojansa Aksel Vahl vie Sylvin vihille heti kun se suinkin on mahdollista. Aksel ei pidä vaimoaan vertaisenaan ja osoittaa tätä vähättelyä kutsumalla Sylviä lempinimillä kuten kissimirri ja pulmunen. Sylvin elämä häntä kaksi kertaa vanhemman miehen kanssa on turhauttavaa.
Tylsistynyt Sylvi kuluttaa aikaa kutsumalla ystäviä kylään. Yksi näistä ystävistä on vuosien takaa hänen elämäänsä saapunut mies, Viktor. Viktor tuo aivan uudenlaista väriä Sylvin harmaasävyiseen maailmaan. Miehen sytyttämä intohimon liekki ajaa Sylvin tekemään kohtalokkaita ratkaisuja.
Minna Canth kysyy murhenäytelmässään ajalleen tärkeitä kysymyksiä avioliitosta. Onko avioliiton perustuttava rakkauteen? Onko vaimo miehensä omaisuutta? Pyhittääkö jalo tarkoitus kuten rakkaus aina keinot?
Minna Canth (1844–1897) oli suomalainen kirjailija, lehtinainen ja yhteiskunnallinen vaikuttaja. Hän kirjoitti näytelmiä, pienoisromaaneja ja novelleja. Canth oli ensimmäinen suomenkielisiin sanomalehtiin kirjoittava nainen. Naisten asemaa hän edisti tukemalla tyttöjen koulutusta, ja hän olikin suomenkielisen koulutuksen uranuurtajia.
Show more