Eletään kolmannen ristiretken aikaa 1100-luvun Lähi-idässä. Ristiretken sankareiden leirissä kuohuu, eikä edes pyhän sanan levittäminen riitä hillitsemään vihollisten välisiä kaunoja.
Johtajista vaikutusvaltaisin, Richard I Leijonamieli, on sairastunut. Samaan aikaan köyhä ristiretkeläinen Sir Kenneth on lähetetty tehtävälle kauas leiristä. Siellä hän ystävystyy vihollisen puolella taistelevaan emiiriin.
Palattuaan omaan leiriinsä Sir Kenneth joutuu vihollisten juonittelujen keskelle, ja hän epäonnistuu tehtävässään suojella Englannin lippua. Kennethin on palautettava kunniansa keinolla millä hyvänsä – ja kaiken aikaa mielessä pyörii ihastuttava Lady Edith.
Talismaani on yksi Sir Walter Scottin suosituimmista romaaneista. Teos ihastuttaa yhä uudelleen kiehtovilla henkilöhahmoillaan ja seikkailuntäyteisillä tapahtumillaan.
Walter Scott (1771–1832) oli skotlantilainen kirjailija ja lakimies. Hänet tunnetaan erityisesti historiallisten romaanien kirjoittajana, mutta hän julkaisi myös runoutta. Scott perusti myös oman kirjapainon. Hänen tunnetuimpia teoksiaan ovat muun muassa ”Ivanhoe" sekä "Waverley".
Show more