Tankskibet Derbent
  
Share this book    
Som så mange andre tankskibe sejler ‘Derbent’ med olie i det Kaspiske Hav. Men i forhold til dem klarer Derbent sig dårligt i den evige konkurrence om at sejle hurtigst med størst mulig last, for skibets besætning mangler korpsånd. Efterhånden får de mange nederlag men konkurrenternes hån får besætningen til at vågne op til dåd, og lidt efter lidt vinder tilliden, kammeratskabet og arbejdsglæden indpas på skibet.
"Tankskibet Derbent" blev en øjeblikkelig succes, og bogen er blevet hyldet som en af 1930‘ernes bedste romaner inden for den socialistiske realisme.
Den sovjetiske forfatter Yury Solomonovich Beklemishev (1908-1941), der skrev under pseudonymet Yury Krymov, er i dag bedst kendt for sin debutroman "Tankskibet Derbent", der udkom første gang i 1938. Romanen blev så stor en succes i Sovjetunionen, at den blev genoptrykt næsten hvert år til langt op i 1980’erne. Beklemishev selv meldte sig frivilligt til Den Røde Hær, da tyskerne invaderede Sovjetunionen i juni 1941. Han døde kun få måneder senere under slaget om Kiev i september ‘41.
Show more