Mies on ollut viisitoista vuotta poissa tästä paikasta, synnyinkylästään. Nyt hän on kuuluisa ja menestynyt, ja kylän köyhä elämä tuntuu kuin kaukaiselta muistolta. Muistot jo kuolleesta äidistä ovat lämpimiä, ja isäänsäkin hän kunnioittaa, vaikka tämä kuoli jo miehen lapsuudessa.
Nykyisin mies on kirjailija, ja hän on hankkinut huvilan muutaman kilometrin päästä. Hänen on aika ratkoa elämänsä solmut ja ongelmat – jotka tuntuvat vyöryvän myös hänen kirjansa päähenkilön elämään...
”Terassi" on Marko Tapion taitava ja monikerroksinen romaani, jossa sukelletaan kirjoittamiseen ja kirjailijan mielenmaisemaan. Marko Tapio (1924–1973), oikealta nimeltään Marko Viktor Tapper, oli suomalainen kirjailija. Tapio julkaisi esikoisteoksensa "Lasinen pyykkilauta" vuonna 1952. Hän voitti uransa aikana Valtion kirjallisuuspalkinnon sekä F.E. Sillanpään palkinnon. Kesken jäänyt Arktinen hysteria -sarja on hänen pääteoksensa. Kirjailijan työn ohella Tapio työskenteli freelancer-toimittajana sekä rakennusmiehenä.
Show more