Tunnustus tai kuolema
    
Share this book    

Ratkaistuaan Tamperetta yli puoli vuotta kiusanneen rikoksen Kari Salo ehtii nauttia helposta elämästä varttitunnin verran. Kesken vappujuhlien hänet siepataan. Yksityisetsivä saa Pispalan kovakouraiseen tapaan muistutuksen puolitiehen jääneestä työstä. Poliisi selvittää sieppaajien henkilöllisyydet, mutta vähin vammoin selvinnyt Salo ei halua tehdä rikosilmoitusta asiasta.

Salo tapaa Alina Räsäsen, joka on kahden viikon ajan patistanut viranomaisia tutkimaan ulkomailla työskentelevän miehensä murhaa. Poliisi ei ota naisen rikosilmoitusta vakavasti. Kari Salo alkaa tutkia insinööri Toivo Räsäsen tapausta. Salo saa käsiinsä Suojelupoliisin ylitarkastajalle osoitetun salakielelle koodatun kirjeen. Salon asuntoon murtaudutaan ja aineisto varastetaan. Salo pidätetään. Yksityisetsivä ottaa rajusti yhteen entisten työtovereidensa lisäksi myös Supon etsivien kanssa.

Kuulustelujen aikana Salolle alkaa selvitä, kuinka suuren verkon silmiin hän on sotkeutunut. Murha on sen pelin panoksista pienin. Salo saa Supon ylitarkastajan uskomaan itseensä. Hän pääsee vapaaksi. Riskeistä välittämättä sitkeä yksityisetsivä penkoo Toivo Räsäsen jäljet Euroopasta Pietariin. Todisteita ei löydy, mutta Salo ei anna periksi. Jäljelle jää vain yksi vaihtoehto: tunnustus tai kuolema.

Show more