Eneboeren Willum har trukket sig tilbage fra verden i en næsten tilsandet familiegård i Nordjylland. Hans verden invaderes, da han en dag får at vide, at hans mor er død. Mens han forsøger at få hende begravet i sandet omkring gården, funderer han over tilværelsen og sin familie, der alle har levet et barskt liv i 1700-tallets Danmark.
”Sproget er lavmælt og knapt, som det tales i de egne, og når man først er inde i dets tone, er bogen svær at lægge fra sig. Faktisk kunne den sagtens have været dobbelt så tyk." Eddel Hildebrandt - Politiken.
"Klitten har krop, arme og fingre og dertil egen vilje. (...) Det lykkes i flere gribende øjeblikke i et dæmpet ekspressionistisk, symbolladet sprog, som det passer sig for egnen. Af og til kan man ligefrem ane havets rytme bag den nordjyske sprogdragt." - Niels Houkjær, Berlingske Tidende. Anne Marie Løn (f. 1947) er en dansk forfatter, der er opvokset i Nordjylland og uddannet journalist. Hun har flere gange imponeret publikum og anmeldere med sine psykologisk dybe og smukke fortællinger om menneskers vilkår til alle tider. Hun debuterede som forfatter i 1977 og fik sit store gennembrud med romanen "Fodretid" (1984). Forfatterskabet tæller foruden mange romaner også digte, børnebøger og en biografi om Adda Ravnkilde. Hun vandt i 2001 Boghandlernes Gyldne Laurbær for romanen "Kærlighedens rum".
Show more