Zarens guld
  
I hundrede år har historikere og skattejægere ladet sig fascinere af gåden om, hvor zar Nikolaj 2.‘s guld blev af, efter han selv blev sendt i eksil med sin familie og kort efter henrettet af bolsjevikkerne. Gik skatten igennem isen på Bajkalsøen, eller lykkedes det nogen at smugle det ud af landet?
Hundrede år senere bliver den kendte journalist Maja Moberg opsøgt af en ældre dement kvinde, der leder hende på sporet af guldets hemmelighed, som trækker tråde til det danske kongehus. Sagen involverer skruppelløse forbrydere, der ikke skyr nogen midler for at få fingre i guldet, selv hvis det betyder at rydde en nævenyttig journalist af vejen…
”Zarens guld” er en uafhængig fortsættelse af Martin Winckler-Carlsens anmelderroste roman ”Det Revolutionære råd”.
Martin Winckler-Carlsen (f. 1968) debuterede 2014 med romanen ”Det Revolutionære Råd”. I 2016 udkom efterfølgeren, ”Zarens guld”, der ligesom debutromanen bygger på en blanding af fakta og fiktion.
”Marin Winckler-Carlsen er en behændig konspirationsteoretiker og en fortræffelig fortæller… han formår at fastholde læseren til sidste side og har stor indsigt i både danske og russisk forhold. Grundidéen er fremragende.” – København-avisen om ”Det Revolutionære Råd”
Show more