Blixtkrig

Blixtkrig

Beschrijving van het boek

Den 1 september 1939 angriper Hitler Polen. Landet måste erövras blixtsnabbt, innan Storbritannien och Frankrike hinner komma till undsättning. Det tyska pansaret mullrar fram, effektivt stöttat av Luftwaffe, som krossar den polska arméns bastioner och slår ut broar, vägar och radiostationer. Polackerna försvarar sig överraskande tappert, men tvingas till slut kapitulera. Den 6 oktober är Polen i tyska händer.

Våren 1940 rullar det tyska blixtkriget på nytt genom Europa. På bara månader faller Danmark, Norge, Nederländerna, Belgien och Frankrike. När Hitler skickar Luftwaffe mot Storbritannien upptäcker han dock att britterna är segare än förväntat.

Andra delen av serien "En värld i krig" följer tyskarnas offensiv under krigets första år.

"Allt om Historia" tar med dig på en halsbrytande resa till svunna tider, så att du kan njuta av historiens största händelser. Följ med tillbaka i tiden – tillbaka till andra världskrigets frontlinjer, vikingarnas räder och egypternas gudsdyrkan. "Allt om Historia" är för dig som vill veta mer om spännande och dramatiska händelser i det förflutna.

Zweeds

Wat anderen vinden

Recensies over Blixtkrig