De allierade slår tillbaka

De allierade slår tillbaka

Beschrijving van het boek

Den 27 januari 1944 förklarar Stalin Leningrad befriat. Efter två och ett halvt års belägring drar Wehrmacht sig tillbaka. Röda armén förföljer de uppgivna tyska soldaterna, som på bara tre dagar drivs 100 kilometer västerut. Uppmuntrad av segern beslutar den ryske generalen Govorov sig för att befria Estland. I slaget om floden Narva sätter tyskarna dock stopp för hans planer, och fronten går tillfälligt i stå.

Trots det är tyskarna fortfarande trängda från alla sidor. På D-dagen lyckas de västallierade sätta iland 150000 soldater på Normandies stränder, och i Sydeuropa slår brittiska och amerikanska styrkor sig upp genom Italien. Krigslyckan har vänt.

I sjunde delen i serien "En värld i krig" följer vi axelmakternas reträtt.

"Allt om Historia" tar med dig på en halsbrytande resa till svunna tider, så att du kan njuta av historiens största händelser. Följ med tillbaka i tiden – tillbaka till andra världskrigets frontlinjer, vikingarnas räder och egypternas gudsdyrkan. "Allt om Historia" är för dig som vill veta mer om spännande och dramatiska händelser i det förflutna.

Zweeds

Wat anderen vinden

Recensies over De allierade slår tillbaka