De Zilveren Strop 2021 - De winnende verhalen

De Zilveren Strop 2021 - De winnende verhalen

Beschrijving van het boek

Een politieonderhandelaar haast zich als een bezetene naar het vliegveld om te proberen een ramp te voorkomen. Een urban explorer verkent - tegen beter weten - in haar eentje een verlaten ziekenhuis in Polen. Een strafpleiter moet een mysterieus pakket afleveren om zijn vrouw en dochter te redden. Een jongen met een obsessie kiest zijn ultieme slachtoffer. En de eigenares van een kledingzaak is vastbesloten haar winkel tegen relschoppers te beschermen.

Deze vijf verhalen hebben niet zoveel met elkaar gemeen. Behalve dat ze bloedstollend spannend zijn. En dat ze geselecteerd werden uit tientallen inzendingen als finalisten van de Zilveren Strop 2021. Ontdek het zelf!

"Achter zich hoorde ze het gerommel van het haastig vertrekkende team. Gepiep van gummizolen op linoleum en gedempte stemmen, alsof ze bang waren dat door te hard praten de bom afging. Sylvie hield haar hoofd schuin om te horen of de geluiden verstomden. Als een ver onweer ebden ze weg. Stilte. Nu was ze helemaal alleen in dit van God verlaten vliegveld..."

De Zilveren Strop is een schrijfwedstrijd voor spannende korte verhalen, georganiseerd door Hebban en de Gouden Strop. Deze serie bestaat uit de top 5 van de 162 inzendingen. Één verhaal werd gediskwalificeerd, de overgebleven 161 verhalen werden beoordeeld door 55 voorselecteurs, samengesteld uit enthousiaste lezers en kenners van de spannende genres.

Ontdek zelf de spannendste korte verhalen van 2021!

Nederlands

Wat anderen vinden

Recensies over De Zilveren Strop 2021 - De winnende verhalen