Den ensamme detektiven

Den ensamme detektiven

Beschrijving van het boek

Otto Wester har alltsedan barndomen och tiden på barnhemmet behövts handskas med känslan av att inte vara behövd. När byråns partner åker utomlands kommer ensamheten tillbaka med full kraft. Det är heller inte bara ensamhet utan också död som tycks förfölja detektiven. En kvinna som han nyss träffat hittas mördad. I handen har hon ett silvermynt. Kan mordet ha något att göra med de antika mynt som blivit stulna från en kyrka i närheten? Judas silverpenningar sägs ha en magisk förmåga att kunna ge sin ägare framgång. Otto Wester börjar gräva i myten, lokalpolitiken och sitt eget förflutna.

Den mat- och jazzintresserade detektiven Otto Wester har vigt sitt liv åt att utreda brott, vilket han gör både inom Vidaholmspolisen och privat. När han inte löser mordgåtor tar han gärna ett glas genever.

Författarduon Åke Bjurhamn och Kerstin Ryderstedt deckardebuterade 2007 och har skrivit sedan dess. Skrivsamarbetet kom igång efter en kurs i att skriva deckare på Fridhems folkhögskola. Duon är bosatt i Norrköping, och böckerna om Otto Wester har stundtals gått som följetong i Folkbladets söndagstidning. Åke Bjurhamn är även konstnär och jazzmusiker.

Wat anderen vinden

Recensies over Den ensamme detektiven

Er zijn nog niet genoeg beoordelingen