Det är mycket med det jordiska

Det är mycket med det jordiska

Beschrijving van het boek

”Det är mycket med det jordiska”, suckar Ulla ibland, men det är ingen uppgiven kvinna som talar. ”Det är så att jag inte tror på snällhet, jag tror på kriget. Det är erfarenheterna av att vara snäll som har lärt mig det.”

Den femtioåriga Ulla är läkarsekreterare på den lilla ortens vårdcentral och gift med Sture. Äktenskapet har haft sina svackor men kriserna är övervunna. På övervåningen har Ullas alkoholiserade syster inkvarterat sig för gott, tycks det, och kräver förståelse och omvårdnad utan att själv ge något.

Dottern Karin, vars man håller på att lämna henne och barnen för en annan kvinna, kräver också förståelse och Ullas ständiga dilemma är hur pass mycket hon kan lägga sig i dotterns liv. Hur hon än gör tycks det bli fel.

Det är mycket Ulla har anledning att reflektera över från sin utsiktsplats ”mitt i livet”, och det är ett sannskyldigt nöje att befinna sig i hennes sällskap. Det är mycket med det jordiska är den första av två romaner om Ulla, och åtföljs av den fristående fortsättningen Fjärrvärme.

E-book

Zweeds

Wat anderen vinden

Recensies over Det är mycket med det jordiska