Døden på operationsbordet

Døden på operationsbordet

Beschrijving van het boek

Den britiske indenrigsminister hasteindlægges med en sprængt blindtarm, og det bliver fatalt for ham – ganske vist er operationen vellykket, men patienten dør kort efter.
Kriminalkommissær Roderick Alleyn bliver sat på sagen, og han kan konstatere, at der er mange, der har haft motiv og lejlighed til at myrde ministeren. Både af private årsager og af politiske.
Scotland Yards undersøgelser afslører, at hver eneste person i operationslokalet kunne have begået forbrydelsen. Alleyn arrangerer en rekonstruktion af operationen, og en helt tilfældig hændelse afslører morderen.

NGAIO MARSH (1895-1982) var i sin samtid en af de helt store kvindelige kriminalforfattere. Mens Ngaio (g’et er stumt) levede, var hun lige så læst, beundret og elsket som Agatha Christie, Dorothy L. Sayers og Margery Allingham, og sammen med disse tre forfatterinder udgjorde hun De Fire Store fra de britiske kriminalromaners ”Golden Age” i 1920’erne og 1930’erne. De fire ”Queens of Crime” blev de kaldt. Ngaio Marsh skrev 32 kriminalromaner, og hendes helt Alleyn optræder i dem alle.

Wat anderen vinden

Recensies over Døden på operationsbordet