Drømmen om Italien

Drømmen om Italien

Beschrijving van het boek

”Under os lå dalen med floden, der førte smeltevandet med sig oppe fra Majellas bjerge, og lige over for lå bjergene så tæt på, at vi kunne skimte en snoet sti mellem træerne.”

Det er den skønhed, der møder fortælleren, da hun slår skodderne op i huset i den lille by Pacentro – Fredens Centrum. Hun slår sig ned i Casa della Poesia og oplever den italienske hverdag med alle sanser på vid gab. Her leves livet langsomt. ”Il dolce fa’ niente” – den søde gøren ingenting – er ophøjet til livskunst, og fællesskabet er højt værdsat. I en blanding af sansemættede oplevelser og eftertænksomme refleksioner fortæller hun med humor og indlevelse om at følge sine drømme og realisere dem, om at leve livet med alle sanser åbne og om at tage et nyt sted til sig.

Marianne Gade har et omfattende forfatterskab bag sig. Hun har skrevet romaner for børn og voksne, hvor inspirationen for en stor del stammer fra Italien eller Island. ”Drømmen om Italien” er autobiografiske fortællinger fra Abruzzo, hvor hun opholder sig en del af året.

Wat anderen vinden

Recensies over Drømmen om Italien