Ett djupare mörker

Ett djupare mörker

Beschrijving van het boek

Ett djupare mörker
På djupt vatten ...



Som rättsläkare vet Samantha Owens att hennes arbete är att med skarp metodik och precisionsverktyg bringa klarhet i dödsfall.



Men dagen då hennes man och deras två barn drunknade vid den stora översvämningen i Nashville försvann meningen med livet för Sam. Hon har försjunkit i en kvävande sorg som inte ens går att döva med arbete – tills hon får ett egendomligt samtal från Washington D.C.



Det är en före detta pojkväns mamma som ringer, och hon vill att Sam ska göra en andra obduktion av hennes son. Eddie Donovan är officiellt offer för ett brutalt bilrån, men under Sams skarpa blick berättar rättsmedicinen en mörkare historia. Den tidigare Rangern blev mördad, men inte för sin bils skull.



Sam tvingas konfrontera de smärtsamma minnena, och känslorna av att ytterligare en kärlek har gått en brutal död till mötes. Hon går nu helt upp i mysteriet som uppenbaras i Eddies dagboksanteckningar. Det för henne till den onåbara Xander – en soldat som har dragit sig undan omvärlden sedan hemkomsten från Afghanistan – och vidare till en rad råa brott som sträcker sig från den karga krigszonen ända till Washington. Det som sägs mellan raderna gör klart att ingen går fri, och att försöka få någon rätsida på mördandet kan ibland innebära att du själv hamnar i kollision med döden.

E-book

Zweeds

Wat anderen vinden

Recensies over Ett djupare mörker