Förrädare
  
Share this book    
»Superb. En blandning av historisk roman och thriller som påminner om Robert Harris.« THE SUNDAY TIMES, ’MÅNADENS THRILLER’
»Smart, sofistikerad - och våldsamt spännande - thriller.« Lee Child
En äldre kvinna hittas mördad i Orléans i Frankrike. Alla tecken som skulle ha kunnat avslöja hennes identitet har skickligt eliminerats, men dödsmetoden är mycket specifik: Hon har avrättats på samma sätt som förrädare avrättades av motståndsrörelsen under Andra världskriget.
Spåren efter mördaren leder kriminalinspektör Inès Picaut tillbaka till fyrtiotalets Frankrike där män och kvinnor i motståndsrörelsen organiserade sig mot den nazistiska ockupationsmakten i en desperat kamp för överlevnad.
För att komma vidare med utredningen måste Picaut ta reda på vad som hänt i det förflutna. Ett nätverk av spioner börjar framträda, tillsammans med en intrig som sträcker sig tillbaka till mordoffrets ungdom: En tid när det upprättades oheliga allianser mellan ockuperade och ockuperande, då avtal upprättades och löften bröts.
Det förflutna har varit begravt i decennier och det finns de vars framtid är beroende av att det fortsätter vara så. Och som är beredda att döda för att bevara sina hemligheter.
MANDA SCOTT är en skotsk författare och journalist som skriver för The Independent, Guardian, Daily Telegraph och Times. Hennes böcker har blivit nominerade till bland annat Womens Prize for Fiction och Edgar Award. Förrädare är Manda Scotts nya, fristående thriller och den första av hennes böcker som kommer ut på svenska.
»Den här boken slukade mig med hull och hår. Den mest spännande och engagerande thriller jag har läst på länge. Jag kan inte rekommendera den starkt nog.« MICK HERRON
»Den mest utsökta berättelse om hjältemod, falskspel, kärlek och förräderi du kommer att läsa i år.« SIMON MAYO, Books of The Year
Show more