Herr Arnes penningar

Herr Arnes penningar

Beschrijving van het boek

På Solberga prästgård bor den rika herr Arne med sin familj och sitt tjänstefolk. En ödesdiger natt överfalls prästgårdens invånare av ett gäng förrymda legosoldater som hänsynslöst mördar gårdens invånare, män, kvinnor och barn, fast beslutna att inte lämna några vittnen. De avslutar med att tända eld på huset i ett försök att få hela händelsen att se ut som en olycka, men märker inte att de lämnat en överlevande. Herr Arnes dotter Elsalill har lyckats hålla sig gömd och överlever den våldsamma branden. Driven av ett brinnande hat bestämmer hon sig för att hämnas sin familjs död och med hjälp av sin systers spöke börjar jakten på mördarna.

"Herr Arnes penningar" publicerades för första gången 1903 och är baserad på en verklig händelse, ett mord i Solbergatrakten 1586.

Selma Lagerlöf (1858-1940) var en svensk författare och lärare. Hon debuterade med romanen "Gösta Berlings saga" 1891 och tilldelades Nobelpriset i litteratur 1909. Selma Lagerlöf är en av Sveriges mest uppskattade och älskade författare genom tiderna och var också den första kvinnan som valdes in i Svenska Akademien, 1914.

Wat anderen vinden

Recensies over Herr Arnes penningar