Kvinnan bakom allt?

Kvinnan bakom allt?

Beschrijving van het boek

En 75-årig kvinna hittas död i sin säng, efter att hennes grannar larmat polisen om att en fönsterruta i lägenheten var sönderslagen, och att ingen svarade när de knackade på dörren.

När polisen tar sig in i lägenheten möts de av en syn de sent ska glömma. Den äldre damen hittas död i sin säng, med nattlinnet uppdraget, och sängkläderna över överkroppen. På sången hittar de mordvapnet, en blodig sax, och en senare analys av sängkläderna ska visa att det finns spår av sperma på dem.

Polisen utgår genast från att kvinnan utsatts för sexuellt våld, och därefter mördats. Men ingen gärningsman hittas, och spåren kallnar snart.

Det ska dröja nästan 10 år innan fallet får sin upplösning, och det sker genom en slump. Här berättar polisen om utredningen, och den otroliga upplösningen på mordfallet.

I Nordisk kriminalkrönika berättar poliser själva om sina mest uppmärksammade, omskakande, och svåra fall.

Nordisk Kriminalkrönika är ett historiskt verk. Berättelserna och samlingarna är uttryck för den samtid som de skrevs i, och kan i enstaka fall ha föråldrat eller kontroversiellt innehåll. Eventuellt stötande material är inte uttryck för förlagets hållning.

Zweeds

Wat anderen vinden

Recensies over Kvinnan bakom allt?