Nalle Hemlös

Nalle Hemlös

Beschrijving van het boek

– Jag kallar dig Hallon, sa jag.
– Varför det?
– Då kallar jag dej Nalle... Nalle Hemlös. För att du heter Björn.
– Dra år skogen, Hallon!
– Hallon passar i skogen. Hon log fortfarande.

Nalle bor på ett barnhem, men kanske inte så länge till. Han kanske inte ens hinner rymma. Föreståndarinnan, eller Koljan som hon kallas av alla barn, vill prata med Nalle på sitt kontor. Familjen Lundberg i Mollösund vill visst ha honom. Och göteborgare har båtar i blodet säger Bertil, fastän Nalle känner att han mest saknar sin mamma. Snart får han annat tänka på. I Mollösund väntar rödhåriga Vicky, Älg-Olle och en båt som är döpt efter en död mormor.

Nalle är hemlös. Hans mamma kan inte ta hand om honom, men hos fosterfamiljen i Mollösund får han nya vänner och upptäcker också sin kärlek till havet.

Författaren, folkbildaren och debattören Lars Hesslind (1935–2010) skrev ett trettiotal romaner, barnböcker och läroböcker. Han gjorde också manus för tv, radio och film, och engagerade sig för barn med läs- och språksvårigheter. Uppväxten i ett fattigt arbetarkvarter i Göteborg kom att prägla hans författarskap. År 1983 startade han Författarskolan i Marstrand där han var rektor fram till sin bortgång.

Wat anderen vinden

Recensies over Nalle Hemlös

Er zijn nog niet genoeg beoordelingen