Norjalainen tyttöystävä

Norjalainen tyttöystävä

Beschrijving van het boek

Miksi rikollinen toisensa perään kuolee keskellä aurinkoista Hankoa?

Norjalaisen pankkiryöstön jäljet vievät helteiseen Hankoon. Ruben Waaralla on jälleen edessään hengenvaarallinen selkkaus.

Ruben Waaralla on täysi työ pysytellä tapahtumien tasalla, kun hän istuu poliisin kuulustelussa rahanpesusta epäiltynä. Ilmenee, että hänen perintönä saamansa rahat ovat peräisin Norjassa ryöstetystä rahankuljetusautosta. Eikä aikaakaan kun ryöstön tekijät tulevat vaatimaan tuomion välttänyttä rikoskumppaniaan tilille.

Norjalaisessa tyttöystävässä syksyinen Hanko pudottaa lehtensä ja rikolliset menettävät henkensä. Siinä vaiheessa kun moottoripyöräjengiläiset pyörivät pihassa ja pommit paukkuvat Hangon paraatipaikoilla, varmaa on vain se, että Ruben Waaran on tehtävä kaikkensa, jotta henkiriepu säilyy ja pahimmat rikolliset päätyvät telkien taa.

Norjalainen tyttöystävä oli ehdolla Suomen dekkariseuran Johtolanka-palkinnon saajaksi. Se on yhdestoista Ruben Waara -dekkari.

Matti Remes (s. 1955) on rikoskirjailija ja graafinen suunnittelija. Hänen Ruben Waara -teoksensa kuvaavat Hankoa ja sen lähiseutua tavalla, joka on hurmannut lukijat nasevalla sanailulla, lempeällä huumorilla ja yllättävillä juonenkäänteillä.

Fins

Wat anderen vinden

Recensies over Norjalainen tyttöystävä