Hansikkaantekijän tytär Catherine Glover aiheuttaa sydämentykytyksiä useammankin miehen rinnassa. Ensimmäinen selkkaus syntyy, kun Skotlannin kuninkaan poika yrittää ryöstää Catherinen. Apuun tulee aseseppä Henry Smith, joka samassa rytäkässä sivaltaa kuninkaan pojan hevosmestarilta käden irti. Kiivastunut hevosmestari yrittää kostaa ensin Smithille, mutta suuntaa sitten vihansa kuninkaan poikaan, joka on irtisanonut hänet isänsä käskystä.

Aseseppä Smithin lisäksi Catherinesta kiinnostuu myös Smithin oppipoika Conachar. Tapahtumat kulminoituvat Smithin ja Conacharin kiivaaseen taisteluun.

Perthin kaupungin kaunotar pohjautuu North Inchin taisteluun ja uskomattomiin Valentinen päivän tositapahtumiin. Tarina sijoittuu 1300- ja 1400-luvun taitteen skotlantilaiseen Perthin kaupunkiin.
Walter Scott (1771–1832) oli skotlantilainen kirjailija. Hänet tunnetaan erityisesti historiallisen romaanin luojana. Scott oli yksi aikansa luetuimmista kirjailijoista, ja hänen tunnetuin teoksensa on ”Ivanhoe” (1820).
Show more