Ti år efter

Ti år efter

Beschrijving van het boek

Ti år efter er tredje og sidste del af serien om d'Artagnan og hans venner, Athos, Porthos og Aramis.

Louis den Fjortende er konge, men den egentlige magt ligger stadig hos den sygdomsplagede kardinal Mazarin og dronningemoderen Anna af Østrig. Louis er derfor ikke i stand til at hjælpe Charles den Anden af England med penge, da denne efter Cromwells død ser en mulighed for atter at komme til magten. Musketererne hjælper derfor Charles til en formue, som faderen har skjult, før han blev fanget og halshugget.

Musketererne blandes ligeledes ind i konflikten mellem kongens intendant, Fouquet, og den nye stjerne efter Mazarins død, Colbert, og et forsøg på at indsætte Louis' tvillingebroder Philippe, der er indespærret i Bastillen, på tronen (denne del af historien er også kendt under titlen Manden med jernmasken).

Under det hele løber den tragiske kærlighedshistorie mellem Athos' søn, Vicomte de Bragelonne, og Louise de la Vallière, kongens elskerinde.

Værket er bearbejdet og tilrettet moderne retskrivning.

OM FORFATTEREN
Alexandre Dumas den ældre (1802-1870) var en fransk forfatter. Han er mest kendt for sine talrige historiske romaner og eventyr, som har gjort ham til den mest læste franske forfatter i verden. Dumas skrev også skuespil, artikler for magasiner og tidsskrifter, og han var en højt profileret korrespondent. Dumas var mulat, idet hans farmor var afroamerikansk slave, og han måtte derfor tåle en del racisme. Hans søn, Alexandre Dumas den yngre, blev også forfatter og er mest kendt for sit værk Kameliadamen.

slx

E-book

Deens

Wat anderen vinden

Recensies over Ti år efter