Musta kotka
  
Pohjois-Norja 1890-luvulla. Kyläpuotiin on tullut myytäväksi intiaanikirjoja, ja ne varastavat paikallisten pikkupoikien huomion – jopa siinä määrin, että Antti Bech julistautuu ”Mustaksi kotkaksi”.
Toisaalla pikkupoika odottaa malttamattomasti, että pääsisi vanhempien poikien ja miesten mukaan kalaan Lofooteille. Kun isä vihdoin kertoo, että hän pääsee mukaan, pikkupoikaa alkaa jännittää – onko hän sittenkään valmis Untuvaniekaksi, joiksi aloittelevia poikia kutsutaan?
”Musta kotka – tarinoita pojista” on Bernt Lien nuorten novellikokoelma 1800-luvun lopusta. Taitavasti kirjoitettu teos piirtää elävän kuvan Pohjois-Norjan kaupunkiyhteisöistä yli sadan vuoden takaa. Bernt Lie (1868–1916) oli norjalainen kirjailija ja lakimies, joka kirjoitti sekä aikuisten- että nuortenkirjallisuutta. Lie syntyi Mandalissa, mutta muutti perheineen 15-vuotiaana Tromssaan. Monet Lien poikakirjoista sijoittuvatkin Pohjois-Norjan maisemiin. Häneltä on suomennettu muun muassa romaanit ”Unelmien maa” sekä ”Uusia voimia”.
Show more