Perth in kaupungin kaunotar
    
Share this book    
"Jos aistikasta muukalaista pyydettäisiin mainitsemaan vaihtelevaisinta, ihaninta Skotlannin maakunnista, niin hän luultavasti nimittäisi Perth'in kreivikunnan."

Perth‘in kaupungin kaunottaren (The Fair Maid of Perth) juoni pohjautuu North Inchin taisteluun ja uskomattomiin Valentinen päivän tositapahtumiin. Tarina sijoittuu 1400-luvun skotlantilaiseen Perth‘in kaupunkiin. Kaunottaren nimi on Catharine Glover, hanskurin tytär Perth‘istä. Catharine sekaantuu Pyhän Valentinen päivänä kolmoisdraamaan, jossa hän itse, Rothesayn herttua ja aseseppä ovat mukana.

Romaani on ajoitettu hiukan myöhemmäksi North Inchin taistelun tapahtumista. Lukija voi kuitenkin tuntea selvästi historian siipien havinan, koska Sir Walter Scott viittaa kirjassaan historiallisiin lähteisiin.

Romaanin pohjalta George Bizet on säveltänyt oopperan ja lisäksi siitä on tehty kaksi mykkäelokuvaa vuonna 1923 ja 1926. Sir Walter Scott (1771–1832) oli skotlantilainen kirjailija ja runoilija, joka kirjoitti historiallisia romaaneja. Hänen tunnetuin teoksensa on Ivanhoe, josta on tehty elokuva useita kertoja.
Show more