Alku uudelle elämälle

Alku uudelle elämälle

Urani tiedemiehenä

Description of book

Suomalaisen huippututkijan elämä ja työ koeputkihedelmöityksen uranuurtajana.

Satojen koeputkilasten ”isä”, Aarne I. Koskimies oli jo lapsena kiinnostunut biologiasta ja lisääntymisestä. Hän keräsi perhosentoukkia ja kasvatti niistä perhosia. Kiinnostus johti lääkärin uralle ja lopulta lapsettomuushoitojen pariin. Koskimies työskenteli Naistenklinikan lapsettomuusklinikalla ja toimi potilastyön ohella hedelmällisyystutkijana.

Koskimies tunnetaan parhaiten koeputkihedelmöityksen menetelmien uraauurtavana kehittäjänä. Hän on tuonut Suomeen monta alaa mullistavaa hoitomuotoa, mm. mikroinjektion, joka on ratkaisu miehestä johtuvaan lapsettomuuteen. Ensimmäinen onnistunut koeputkiraskaus alkoi vuonna 1983, ja ensimmäinen suomalainen koeputkilapsi, Antti Eemeli, syntyi vappuaattona 1984, suuren mediakohun saattelemana. Antti Eemelin tarina esittää kirjassa pääroolia, jonka ympärille Koskimiehen uran huippuhetket sijoittuvat.

Alku uudelle elämälle -kirjassa Koskimies kertoo mietteistään yli 40-vuotisen työuran varrelta. Tekninen kehitys on ollut huimaa ja melkein kaikki lapsettomuusongelmat voitaisiin nyt jo ratkaista. Lapset hankitaan aina vain myöhemmällä iällä. Perhemallin muutokset tuovat uusia ryhmiä hoidon piiriin. Kaikkea sitä, mikä on teknisesti mahdollista, ei kuitenkaan voida toteuttaa. Koskimies pohtii alan eettisiä näkökulmia ja visioi tulevaisuudennäkymiä, jolloin kohdunsiirto tai sijaissynnytys ovat arkipäivää.

Kirja on kiehtovaa luettavaa kaikille, jotka ovat kiinnostuneet lisääntymislääketieteestä ja hedelmällisyydestä. Alku uudelle elämälle on erinomainen tietokirja lasta suunnitteleville ja lapsettomuudesta kärsivälle. Kirjassa on ennen julkaisematonta kuvamateriaalia.

Aarne I. Koskimies on professori, lääketieteen ja kirurgian tohtori, naistentautien, synnytysten ja gynekologisen endokrinologian sekä andrologian erikoislääkäri ja toinen Felicitas-Klinikan perustajista. Häneltä on aiemmin ilmestynut teos Hedelmällinen rakkaus - toiveena lapsi (Tammi 2004).

E-book

Finnish

What other people think

Reviews of Alku uudelle elämälle